Dundermus i sitt eget hus!

Möss äter vad som helst, de är vakna på natten och tål massor.

Allt började i måndags (4/10) runt 5 på morgonen då jag vaknade av att jag hörde något prassel. Jag är van vid att möss springer i väggarna, då det är ett gammalt hus, men jag är inte van vid att de ska vara i mitt rum. Jag tände lampan men såg inget och hörde inte längre något så jag släckte och försökte somna om.
5 min senare hör jag samma ljud igen. Jag tänder lampan och sätter mig upp, än en gång är det tyst. Detta upprepas ett flertal gånger innan jag ställer mig upp i rummet och står tyst och stilla. Snart hörde jag att denna någon var i mitt skrivbord. Jag kom då på att jag faktiskt har godis i lådan så jag springer ner till mamma och säger att någon är i min låda (alltid kul om någon mer får se den hoppa fram) så hon springer med upp och jag drar ut lådan - ingen där... det jag ser är att någn ätit på en minchokladkaka då det var ett stort hål på ena sidan. Jag öppnar de andra tre men ingen mus där heller. PLÖTSLIGT ser jag den springa bakom skrivbordet mot hörnet där datorn står och jag tjöt till och mamma sprang ut ur rummet. Jag placerade en fälla i rummet och somnade om. Vilket mamma tyckte var otroligt.

Tisdag morgon blev lite tidigare. Jag vaknade vid 4 och hörde samma ljud igen. Jag gick fram och drog ut en låda - där ser jag att något hänger från den övre lådan... en svans! Jag såg även att den denna gång har ätit på en kexchoklad - sådant gör man inte mot mig ostraffat!
Jag satt länge och väntade på att den skulle springa ut men nej då, inte!
Till slut ser jag den springa samma väg som igår och jag tänkte att nu blir det lugnt så jag la mig igen.
Efter en stund hördes den igen och jag fick då för mig att den åt på min chipspåse som ligger i ett skåp så jag öppnade den men där var den inte, jag vände mig om och fick syn på den söta lilla grå husmusen som satt bakom skrivbordet och kikade fram på mig. Den tittade länge innan den sprang undan. Ytterligare en gång till efter en stund satt den och tittade på mig för att sedan smyga längs med väggen ut från mitt rum (jag smög efter) och såg sedan den springa under mitt akvarium, så jag slängde mig på golvet och tittade vart den tog vägen. Den klättrade upp någonstans bakom upp längs en list.
Just när jag låg där kommer min mor upp och garvar åt att jag för det första är vaken och för det andra att jag ligger på golvet och stirrar in under akvariet.
Jag gick sedan och la mig igen utan problem.

Sebare på kvällen hör jag min syster skrika att min kompis är i hennes rum - musen hade bytt rum nu då jag tömt lådorna på godis - och hon var smått hysterisk.
Efter en stund kommer min katt Nemo in i rummet och det tog två sekunder så hade han fångat musen. Han bar ner den till köket där han började leka med den. LEKA inte äta!
Han puttade bort den med tassen och bollade den stackars musen fram och tillbaka. Så fort den försökte rymma tog han upp den och släppne ner den på en säker plats. Han slog till den många gånger och lekte länge med den tills han råkade slå till den för hårt och puttade in den under kylskåpet. Du skulle sett kattens blick när han inte längre nådde sin nya leksak med tassen. Det jamandet han gjorde då har ag aldrig hört förut. Det lät så ledsamt.
Han låg där länge och väntade på att den skulle komma fram men icke!
Såå, någonstans i huset finns en mus som varit i Nemos mun och som blivit slagen och puttad på men jag tror inte den kommer våga sig ut i rummen så länge Nemo är innomhus!

Min superkatt jagade dundermus men slarvade plötsligt bort den!


RSS 2.0